Når du køber tomatplanter

Når du køber tomatplanter

skal du lige tænke på hvor meget dit drivhus har kostet, hvor meget arbejde du lægger i det og hvor meget du holder af egne tomater. Er det så nu, du skal spare 10 kr. ved at købe nogle billige tomatplanter i et supermarked? Nej, hen i en planteskole eller større plantecenter og købe nogle ordentlige tomatplanter.

En ordentlig tomatplante ser frisk ud og har blomster eller er tæt på. Hvis den har manglet vand i forretningen får du sandsynligvis ikke noget ud af første klase – det kan være svært at se, men er der planter i forretningen, der mangler vand?

Skadedyr kan være et problem i tomater, i økologiske gartnerier bruges naturlige fjender som bekæmpelse og dem får du med, så det kan klart anbefales at købe økologiske planter, også selv om du ikke vil dyrke økologisk.

Rødderne afslører hvordan en plante har det. Man kan ikke stå i forretningen og slå planterne ud af potten, det har de ikke godt af, men når de skal plantes ser man kvaliteten. Her er der mange, hvide rødder og det er en plante, der har haft det godt.

Tomatplanter skal plantes en halv potte dybere, så de udvikler rødder på det stykke stamme, der kommer i jorden.

Tomater danner sideskud, som traditionelt kan fjernes. Det er lidt svært at se, men her har jeg plantet en tomat dybt, men ikke dækket hullet. De nederste sideskud kan nu udvikles, og bliver ført op som 2 stammer, en på hver side af hovedstammen, på den måde kan man nøjes med en tredjedel planter. Når hullet senere dækkes danner sideskuddene rødder, så hovedstammen ikke skal klare hele vandforsyningen.

og så glæder vi os til nye tomater.

Vælg stjerner