Kål uden larver

Kål uden larver

Kål er en fantastisk afgrøde, mange typer lige fra sommerspidskål til rosenkål midt om vinteren. Der er dog et stort problem: kålsommerfugle eller rettere deres larver, som ødelægger det hele. Teoretisk kan man ødelægge æggene, som lægges på undersiden af bladene – det går bare ikke i praksis. Biologisk bekæmpelse er for langsomt, så tilbage er kun at pakke kålplanterne ind.

I sommeren 2021 lavede jeg et hus af fiberdug og plantede 4 slags kål. Der kom ingen kållarver, men det overraskede mig at temperaturen blev så høj under fiberdugen, 30-35 grader i solskin. Broccoli blev halvanden meter høje og gav ingen buketter og det hele gik bare galt.

Løsningen er insektnet, men der er lige lidt med prisen. Nærmest ved et tilfælde kom jeg over tyl, 1,5 x 10 meter og det passer med 2 x 1,5 meter plus lidt overlapning.

Der må ikke være noget til at rive tyl’en, så skelettet skal være helt glat. Her er der brugt nogle forhåndenværende materialer, men hvis tyl kan holde til lidt blæsevejr så bliver der en ramme af træ forneden i stedet for at grave kanterne ned.

Hvis man vander går det lige igennem uden problemer, så det er meget kundevenligt.

Vælg stjerner