Vinterdyrkning. Så er der lagt kartofler i drivhuset

Vinterdyrkning. Så er der lagt kartofler i drivhuset

Det er lidt tidligt at lægge kartofler i drivhuset den 30. januar, men målinger af temperaturen viser, at det burde kunne lade sig gøre. Jeg plejer at lægge dem dybt i bede, men i år prøver jeg at gå højere op for bedre at udnytte temperaturen i bedet.

Her er temperaturmålingerne i bedet natten før kartoflerne blev lagt. I bunden af bedet, 30 cm dybde, er temperaturen stabil, den blå kurve. Den røde kurve er temperaturen i 2 cm dybde, længst til venstre er der lidt eftervirkning af spredt sol dagen før, om natten klarede det op, og temperaturen faldt en del, men steg kraftigt da solen stod op.

Jeg plejer at lægge kartofler i bunden af bedet – vist ud fra at så kan der dannes mange kartofler på det lange stængelstykke i jorden, men det sker ikke, så i år prøver jeg at lægge dem 10 cm over bunden og kun dække med 5 cm jord, så solvarmen kan trænge ned.

Sådan så bedet ud før lægning, i højre ende kan man se ledningerne til temperaturmåligen.

Her er der gravet ned til 10 cm over bunden og lagt 4 rækker kartofler af sorten Alexandra, de riflede rør er til at blæse varm luft fra drivhuset gennem. Der er en temperaturføler sammen med kartoflerne. Og det kan vist ikke skjules, at der har sneget sig enkelte Aspargeskartofler med.

Her er der lagt 5 cm jord over kartoflerne, resten står i sække ved siden af og skal over når spirerne vokser frem. Der måles temperatur ved kartoflerne og i 2 cm dybde.

Temperaturmåling og logning, jordtemperaturen ved kartoflerne var 10,00 grader og i 2 cm dybde 10,63. Temperaturerne ovenover er i gulerodsbedet og nedenunder 8,75 grader udenfor og 17,87 i drivhuset.

Og så er det bare at vente……

Vælg stjerner