Vinterdyrkning kræver ikke den store indsats, for det gror lidt langsomt, men alligevel sker der noget. Ærter og salater er oplagte, og i år har jeg prøvet med gulerod, som et skud i tågen. Der er sået den 25. september i et højbed i drivhuset.
De forreste planter er karse, der blev sået en række og der er høstet flere gange, nærmest som en udtynding. De smager fint af karse, også når de bliver så store, at de blomstrer med hvide blomster.
Til venstre er der 2 rækker sukkerærter, den forreste er Norli, den bageste Bajka. De danner nok ikke bælge om vinteren, men bladene smager fint at ærter.
Bag karsen er der en række Iceberg salat, eller rettere det, som jordlopperne levnede. Næste gang sår jeg i et par potter og stiller dem, så jordlopperne ikke kan komme til, og planter først ud når de er så store, at jordloppperne ikke kan skade dem.
Bag salaten er der 2 rækker feldsalat og til sidst 2 rækker gulerod. Det med gulerødderne er lidt tilfældigt, men de kan faktisk gro helt ned til 3-4 grader, men tåler kun 1-2 graders frost.
Den sorte ledning er til temperaturføleren.
Ærter, salater, radise, dild og karse – det kan stadig lade sig gøre, især hvis vi får en mild vinter.