En kartoffel er et stykke stængel, der er fortykket og med en ret speciel anatomi, der er fuld af stivelse.
Når man graver kartofler op, så sidder de for enden af udløbere, der kaldes stoloner og også er skud. Stoloner gror fra bladhjørnerne ligesom sidegrene på et træ. Men de dannes kun fra de nederste bladhjørner, og det kan vi være glade for. Kartofler hyppes for at de nye kartofler ikke får lys, for så bliver de grønne og giftige. Hvis der kom flere kartofler på den del af hovedstænglen, som dækkes ved hypning, så ville det ende med en masse grønne kartofler, der skulle sorteres fra.
Når man graver tidlige kartofler op, er der en masse små kartofler, som børn og barnlige sjæle synes er sjove at spise. Så er der noget, der kaldes kartoffelpotter eller kartoffelspande, det er en potte i en potte, hvor man kan plukke de store kartofler fra og lade de små gro videre.
På nettet kan man også finde noget om kartoffeltårne, hvor man bliver ved med at lægge jord ovenpå og ender med en tønde fuld af kartofler – men det gør man altså ikke.
Og så noget helt andet. En af mine venner har lavet en hjemmeside om honning, og har problemer med at få den indekseret af Google. Det hjælper, hvis en anden hjemmeside henviser til den, så her kommer den honninglækkerier