Tidlige kartofler i drivhus

Tidlige kartofler i drivhus

Tidlige kartofler i slutningen af april – var det noget? Så er det på tide at komme i gang.

Begyndelsen er let, der skal lægges kartofler til spiring. Der er ikke egentlige læggekartofler at få nu så tidligt, men find nogle spisekartofler, der har en passende mellemstørrelse og ser sunde ud. Der findes specielle, tidlige sorter, men jeg synes ikke, at de gør den store forskel.

Kartofler til spiring skal ligge lyst og helst ikke over 20 grader. Når de er forspiret kan de gro ved lavere temperaturer i drivhuset, fordi de er sat i gang. Kartoflerne på billedet har forspiret i 2 uger og kan lægges, men kan også vente i 2-3 uger mere.

Jordtemperaturen skal gerne være over 9 grader, men må på den anden side ikke komme over 20 grader, og når det bliver varmt i drivhuset får man en masse top og ikke mange knolde, så det gælder om at være tidligt ude – men altså ikke for tidligt.

De kan dyrkes i store urtepotter eller bede/kasser af ubehandlet træ. Sorte spande er lavet af genbrugsplast og kan ikke anvendes.

Hvornår de skal lægges er et spørgsmål om at følge med i den lange vejrudsigt, og de kan hjælpes lidt på vej – mere om det i begyndelsen af februar.

Vælg stjerner