Genbrug af plantesække til vinterdyrkning

Genbrug af plantesække til vinterdyrkning

Selv om det går langsomt, så er sommeren ved at være ovre. Det betyder ikke, at man ikke kan dyrke noget i haven, salater og mange kål klarer sig fint i en mild vinter. Har man dyrket i plantesække på friland er det let at komme i gang med vinterdyrkning, og plantesækken kan sagtens genbruges.

Først skal det, der har groet i plantesækken, fjernes. Træk det forsigtigt op uden at få for meget spagnum med. Kan det ikke lade sig gøre, så klip rødderne over og fjern stokken.

I de fleste plantesække står der 2-3 store planter i huller i midten af sækken. Skær det øverste plastic af 2-3 cm fra kanten, og helst med runde hjørner, så plastic’en ikke revner.

Spagnum’en skal løsnes lidt i overfladen, og så er den klar til såning.

Det ser lidt vådt ud efter regnvejr, men det jævner sig. I venstre del af sækken er der sået salat og i højre wasabisennep. Der er sået lidt tæt, så nogle af planterne kan blive flyttet over i andre kasser, når de er færdige. Salat frø skal have lys for at spire, så de er drysset over på spagnum’en – nogle bliver liggende, nogle falder ned i sprækker, og så plejer det at lykkes.

I venstre side er det vintersalat Zira, i midten icebergsalat Great Lakes 118 og til højre orientalsk sennep Wasabino – icebergsalat har jeg gode erfaringer med, de splatter i frost, men rejser sig igen, og de 2 andre er kuldetålende.

Det koster så lidt at prøve, så har man drivhus, køkkenhave eller plantesække, så kast dig ud i det.

Vælg stjerner