Spindemider på agurk

 

Den ene agurkplante var begyndt at få nogle blege pletter på bladene, det lignede meldug, men den store lup afslørede, at det var spindemider. Agurker får spindemider, sådan er det bare, og det er et besværligt problem, der ender med at tage livet af planterne.

Så nu skal der sprøjtes!

Alle insekter elsker tørre forhold, så jeg tager en håndsprøjte og giver bladene en god tur på undersiden, hvor spindemiderne sidder. Brug rent vand, spindemider har naturlige fjender, der sandsynligvis allerede er igang, og de er mere følsomme over for diverse opskrifter med sprit og sæbe, så bare rent vand, hver gang man er i drivhuset, og også selv om der ikke er spindemider, der skal trods alt en del til før man kan se angrebet.

Der skrives en del om at plante basilikum, regnfang og andre planter sammen med tomater og agurk i drivhuset – det skulle holde diverse utøj væk, men den holder ikke. Det værste, jeg har læst, er at plante bønner ind, og bønner er næsten værre til at få spind en selv agurker. Regnfang, eller regnfan, er et eksempel på hvordan myter kan opstå. Nogle har læst at det virker, og det gør det også – hvis man laver et udtræk i alkohol og sprøjter med det. Planter man regnfang i bunden af drivhuset vil det også have en vis virkning, men det sker ved at aktive stoffer fra regnfan siver ud i jorden og optages i tomat og agurkplanter, og det lyder ikke særligt spændende i mine ører. Desuden er regnfang et besværligt ukrudt, som ikke hører hjemme i et drivhus.

Så rent vand, en fin forstøver, og hver gang man er i drivhuset.

Udgivet i Uncategorized og tagget , , .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *