Nu er det tid at plante jordbær ind i drivhuset

Friske jordbær i begyndelsen af maj, kunne det friste? Har du jordbærplanter i haven er det tid at plante nogle ind i drivhuset, og har du ingen drivhus skal de bare under plast til foråret.

Jeg har tidligere drevet jordbær i altankasser, hængt op i stativet til tomater. I år prøvede jeg så at plante den langs kanten af bedene, men de kom senere og gav ikke så meget, nok fordi jorden ikke var varm. Så nu er det altankaserne igen.

Køb en færdig altankasse eller slå en sammen af brædder – pas på, den bliver meget tung. Den behøver selvfølgelig ikke at hænge, bare solen kan varme kassen og rødderne, det er en del af resultatet.

2-års planter er bedst, men det kommer sig nu ikke så nøje. De skal helst ikke have gødning, så bliver der bare en masse blade og ingen bær. Nogle af planterne blomstrer her i efteråret og sætter bær, men de når ikke at modne.

Jordbær bruger meget vand, og de nyplantede skal vandes hver-hveranden dag, indtil de har fat. Til foråret skal de have meget vand, men det vender vi tilbage til.

Udgivet i drivhus og tagget , .

2 kommenterer

 1. Hej, Jeg har også gravet nogle stiklinger op. Jeg vil bare prøve at drive dem inde i stuen. Jeg læste en videnskabelig artikel hvor de skriver jordbær har det fint ved 15-20 grader. De danner blomsteranlæg ved 3-4 uger hvis lysmængden er 10-12 timer om dagen. Derefter sætter de bær når lysmængden er over 15 timer om dagen. Artiklen mente ikke det var nødvendigt at jordbærene gik i dvale først. Så det skal jeg prøve med plantebelysning og pensel bestøvning. Det kan jo ikke gå værre end galt. Held og lykke med dit projekt 🙂

  • Hej Jeanette
   Tak for dit indlæg.
   Du har fat i det rigtige, og min erfaring er, at jordbær blomstrer en del om efteråret, der kommer også bær, men de modner ikke. Egentlig danner jordbær blomsteranlæg om efteråret, så specielt sidste år var jeg bekymret for, om de “forblomstrede” sig, men der kom mange blomster her i foråret.
   Mit største problem med drivning af jordbær er, at de bruger så meget vand, det kræver et godt vandingsanlæg at være væk en uge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *