Selv om det går langsomt, så er sommeren ved at være ovre. Det betyder ikke, at man ikke kan dyrke noget i haven, salater og mange kål klarer sig fint i en mild vinter. Har man dyrket i plantesække på friland er det let at komme i gang med vinterdyrkning, og plantesækken kan sagtens genbruges.

Først skal det, der har groet i plantesækken, fjernes. Træk det forsigtigt op uden at få for meget spagnum med. Kan det ikke lade sig gøre, så klip rødderne over og fjern stokken.

I de fleste plantesække står der 2-3 store planter i huller i midten af sækken. Skær det øverste plastic af 2-3 cm fra kanten, og helst med runde hjørner, så plastic’en ikke revner.

Spagnum’en skal løsnes lidt i overfladen, og så er den klar til såning.

Det ser lidt vådt ud efter regnvejr, men det jævner sig. I venstre del af sækken er der sået salat og i højre wasabisennep. Der er sået lidt tæt, så nogle af planterne kan blive flyttet over i andre kasser, når de er færdige. Salat frø skal have lys for at spire, så de er drysset over på spagnum’en – nogle bliver liggende, nogle falder ned i sprækker, og så plejer det at lykkes.

I venstre side er det vintersalat Zira, i midten icebergsalat Great Lakes 118 og til højre orientalsk sennep Wasabino – icebergsalat har jeg gode erfaringer med, de splatter i frost, men rejser sig igen, og de 2 andre er kuldetålende.

Det koster så lidt at prøve, så har man drivhus, køkkenhave eller plantesække, så kast dig ud i det.