November 2020

DLI for uge 47

  • by

DLI er den daglige sum af fotosynteseaktiv stråling fra solen. Uge 47 var generel overskyet med småregn, men den 20. og 22. var det sol, og med DLI omkring 8 behøver man ikke at have vækstlys tændt.

Det er svært at vurdere DLI her om vinteren, generelt skal planter have mindst 10 for at gro, men i uge 47 gror det fint i mit drivhus, det skyldes nok de lave temperaturer når det er overskyet, men også at temperaturen i solskin kommer over 20 grader, selv om døren står åben døgnet rundt.

DLI for uge 46

  • by

Nu begynder den mørke årstid for alvor at vise sig. De første 4 dage af uge 47 var der tåge og småregn det meste af tiden, og DLI ligger omkring 1. Planter har et tomgangstab, der skal en vis lysmængde til før de producerer noget, og det er regnet ind, så de værdier for DLI, der vises her, er planteproduktion. Tomgangstabet, kaldet kompensationspunktet, er sat til 8 µmol, det er et rimeligt gennemsnit, for det er ikke det samme for forskellige planter, og det ændres lidt med temperaturen.

De sidste 3 dage var der mere blus på solen, og der sker noget i drivhuset. Pas på de varme dage, hvis døren er lukket bliver der let 25 grader, og de automatiske vinduesåbnere er jo taget ned, de tåler ikke frost. Døren skal stå halvt åben, så fugtigheden kan komme ud sidst på dagen. Hvis der varsles storm skal døren dog lukkes.